Furmil strojegradnja

ProduktiVakuumska stiskalnica

Vakuumska stiskalnica je stroj, ki skozi različne izvedbe nudi široko uporabnost. Od najbolj enostavne stiskalnice za hladno furniranje pa vse do kompleksnega stroja za termoformiranje kerrocka lahko izdelamo po vaših željah.

S tem strojem si lahko pomagate pri furniranju prostorsko oblikovanih polizdelkov, po modelu izdelate prostorsko oblikovane lepljence, oblikujete kerrock po modelu, oplaščate s folijo, ...

Vsak stroj je izdelan za znanega kupca, kar pomeni popolno tehnološko in cenovno prilagoditev stranki.

Mizarska blazina

Mizarska blazina je plod dolgoletnih praktičnih izkušenj uporabe furnirja v mizarski delavnici. Razvita je bila za posebne potrebe prostorskega furniranja.

Tehnologija, ki jo je bilo možno kupiti na tržišču je bila ali predraga ali pa ni izpolnjevala tehnoloških zahtev. Z razvojem tega izdelka so mizarske delavnice pridobile cenovno zelo ugoden pripomoček, ki pa obenem nudi tehnologijo vrhunskih a za manjše delavnice stroškovno nedostopnih in nerentabilnih strojev.

Primerna je za furniranje različnih polnil kakor tudi tristransko furniranje raznih letev in plošč.

Blazina se prosto položi na spodnjo mizo hidravlične stiskalnice. Lahko pa je nameščena tudi na zgornji plošči stiskalnice. Za furniranje polnil notranjih vrat je najprimerneje imeti obojestransko blazino. Za pravilno delovanje mizarskih blazin pa skrbi zahtevno elektro krmilje.

Mizarska stiskalnica

Stiskalnica je primerna za lažje stiskanje kakor tudi za stiskanje masivnih lepljencev. Vsestranskost ji omogočajo za ta namen posebej razviti pnevmatski cilindri.

Sistem je popolnoma pnevmatski. Cilindri so ploščati in premakljivi v vseh smereh.

Sila enega cilindra znaša 15.000 N (1,5 tone). Stiskalnica je enostavna za uporabo.

Stroški vzdrževanja so glede na podobne hidravlične sisteme zanemarljivi.

Vakuum sistem

Je zelo učinkovit in enostaven sistem stiskanja furnirja na osnovo ali oblikovanja več plasti v določeno obliko po modelu. V nasprotju s klasičnim postopkom dveh modelov potrebujete za ta postopek samo spodnji del modela. Zavito steno šanka pa boste s stojalom fasad izdelali celo brez modela.

Naprava za čiščenje sončnih elektrarn - Robot RSE-35

Naprava je namenjena čiščenju velikih površin sončnih elektrarn. Nedostopne strme površine, ki se morajo čistiti so za to napravo enostavno obvladljive.

Naprava se brez vseh težav vozi po strmi mokri površini. Upravlja jo operater preko daljinskega upravljalnika.

Na fotografiji je glavna enota, ki pa je povezana z zapletenim sistemom dovajanja pralno čistilnih tekočin, ki ji omogočajo kvaltetno čiščenje sončnih celic.